Umut Yuvası Kulliyesi

NEDEN UMUT YUVASI?

Dini, dili, ırkı ve rengi ne olursa olsun yetimin başını okşayıp ona sahip çıkmak; mazlumun, mağdurun, muhtacın yanında yer almak, hem bizim gönül verdiğimiz değerler sisteminin hem de insan olmanın bir gereğidir.

Afrika’nın pek çok bölgesinde yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar barınma, beslenme ve eğitim haklarının karşılığını alamıyor. Yatakhane, yemekhane, tuvalet gibi birçok eksiği bulunan okullarda eğitim almaya çalışan yüzbinlerce çocuk bulunuyor. Değerlere önem veren, öncü nesil yetiştirecek kaliteli bir eğitim ve huzurla barınma, tüm geri kalmış ve fakir ülkelerde olduğu gibi Tanzanya’da da oldukça önemli bir ihtiyaç.

Hz.HATİCE KÜLLİYESİ

Umuda Koşanlar Derneği olarak “Umut Yuvası Afrika” projesi kapsamında Tanzanya’da gerçekleştireceğimiz ‘’HZ.HATİCE KÜLLİYESİ’’ ile yetersiz şartlar altında eğitim almaya ve barınmaya çalışan ihtiyaç sahibi ve yetim çocukların eğitim ihtiyacının yanı sıra beden ve mental sağlığını da desteklemeyi hedefleyen bir kompleks yapı projesini hayata geçiriyoruz.

Projemiz içinde yer alan Anaokulu, İlkokul, Yetimhane, Camii, Yönetim binası ve Misafirhane ile bulunduğu bölgede önemli birçok ihtiyacı karşılamasını hedefliyoruz.

Külliye, Tanzanya’nın 4,5 milyonluk nüfusuyla ülkedeki en büyük ticaret ve liman şehri Darusselam da, Mivumoni bölgesinde 4.965 m2 arazi üzerinde kurulacak olup, arsa temin edilmiş, projeler hazırlanmış ve yapım aşamasına gelinmiştir. İnanıyoruz ki Hz. Hatice Külliyesi ismine yakışır bir şekilde örnek ve öncü projelerden biri olacaktır.

Hz.Hatice Külliyesi, Umuda Koşanlar Derneği iyilik hareketlerinin Tanzanya’daki merkezi konumunda olacaktır. Bu çerçevede fakir ve muhtaçlara bayramlık, yemek ve erzak dağıtılması, Ramazan etkinlikleri ve iftar verilmesi, kurban kesilmesi ve dağıtılması, su kuyularının açılması vb. hayır işleri bu merkezde organize edilip idare edilecektir.

ANAOKUL ve İLKOKUL

Külliyede bulunacak anaokulu ve ilkokul, fiziki mekân, eğitim kadrosu ve verilecek eğitimin içeriği bakımından özel okul standartlarında ve kalitesinde olacaktır. Resmi müfredatın yanı sıra değerler eğitimi verilecek, bunun içinde Türkiye de hazırlanıp Svahili diline tercüme edilmiş özel bir müfredat kullanılacaktır. Bu şekilde bir okula ve eğitime ulaşma imkânı olmayan fakir ve muhtaç ailelerin çocukları için de çok önemli bir fırsat olacaktır.

YETİMHANE

Yetimhanenin böyle bir külliyenin içinde yer alması yetim çocuklara barınma ve bakım ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra, nezih bir ortamda yetişme ve ülke standartlarının üzerinde bir eğitim alma imkânı sağlayacaktır

YÖNETİM ve İNSANİ YARDIM MERKEZİ

Külliye bünyesindeki yetimhane ve okulların ihtiyacı olan ofisler, öğretmen odası, mutfak vs. gibi birimlerle birlikte Umuda Koşanlar Derneği’nin yönetim ofislerinin yer aldığı iki katlı yönetim binası da inşa edilecektir. Külliyede verilecek eğitim, yetimlere bakılması, idari ve yönetim işleri, güvenlik ve temizlik gibi hizmetleri ve yapılacak her türlü yardım faaliyetleri için kurulacak kadrolar bu binadan yönetilecektir.

CAMİİ

Külliyenin çok önemli bir parçası olan Cami de, bölgedeki Müslümanların ibadet mekânı ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Aynı zamanda külliyede yapılacak çeşitli yardım faaliyetleri ihtiyaç sahibi aileler ile bağışçılar arasında bir köprü vazifesi görecektir.

Siz de projemize destek olmak online bağış veya hesap numaralarımız üzerinden bağışta bulunabilirsiniz.

Umut Yuvası Kulliyesi - Bağış Formu